Sosyal Medya’da Görsellik

Sosyal Medya’da görsellik, Sosyal Medya Ajansı’nın hazırladığı resim ve videoların daha da ön plana çıkmasıyla birlikte gittikçe önem kazanmaktadır.

Sosyal Medya Ajansı ve Görsel Çalışmalar

Instagram’ın hızlı bir büyüme yakalamasıyla birlikte görsel içerikler eskiye göre çok daha fazla önem kazanmıştır. Yapılan araştırmalara göre de özellikle Facebook, Instagram, Twitter, vb. gibi Sosyal Medya Platformlarında resimler takipçilerle etkileşim açısından en etkin kullanılan araç olmuştur.
Türkiye’de özellikle son dönemde çıkan Scorp uygulaması da aslında bunun en iyi örneklerindendir. Scorp’ta kişiler kısa videolar kaydederek bunu takipçileriyle belli bir kategorinin altında paylaşmaktadır. Scorp kısa videoların Sosyal Medya’daki önemini göstermektedir.

Sosyal Medya Reklamı ve Görsellik

Markalar, Sosyal Medya Reklamlarını daha çok tüketiciye ulaşmak için kullanmaktadır. Özellikle Sosyal Medya Platformlarında paylaşılacak Resim ya da Video tanıtımı reklamlarıyla hedefledikleri segmente uygun bütçelerle ulaşabilmektedirler. Sosyal Medya Ajanslarının da içerik sitelerinin de yöneldiği alan son dönemde bu yöne doğru kaymaktadır.
Markaların paylaşım yaptığı görselliğe verilen reklam bütçesi ile özellikle Facebook ve Instagram’da istenilen kitleye kolaylıkla ulaşılabilmektedir.
Jenerasyon Z neslinin gittikçe daha ön plana çıkması ve markaların sosyal medya’ya ayırdıkları bütçeler arttıkça da Sosyal Medya’da yapılan görsel reklam çalışmaları da gittikçe artacaktır.

Sosyal Medya Ajansı’yla Sosyal Medya’da Başarıya Ulaşmak İster misiniz?

Tecrübesi ve uzmanlığıyla sektörde hızla ilerleyen yeni nesil sosyal medya ajansı Jenerasyon Z ile iletişime geçmek için info@jenerasyonz.com ‘a mail atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir