Instagram’da Etkili Bir Profil Nasıl Kurulur?

Sosyal Medya Ajansı ve Instagram

Gün geçtikçe Instagram’ın etkisi hızla artmaktadır. Sosyal Medya Ajansı ve şirketler için de sosyal medya pazarlaması’nda kullanılacak en etkin platformlardan biri haline gelmiştir. Jenerasyon Z neslinin de sosyal medya’daki etkinliği arttıkça daha da güçlenecek gibi gözükmektedir.

Sosyal Medya Ajansı Profesyonel bir Profil Nasıl Hazırlar?

Instagram’da profil hazırlanırken dikkat edilmesi gerekene çok önemli adımlar vardır. Sosyal Medya Ajanslarının dikkat ettiği önemli noktalara burada bahsedeceğiz.

  1. Instagram Resmi İlk Bakılan Alandır

Kullanıcılar profilinizi incelediğinde ilk dikkat ettikleri noktalardan biri kullandığınız profil resminizdir. Temanıza uygun bir profil resmini ya da farklı bir bakış açısıyla çekilmiş kendi resminizi kullanmanız profilinizi daha çekici bir hale getirecektir.

  1. Profil Adı ve Açıklaması Dikkat Çeker

Yayınlayacağınız fotoğrafların temasına göre özgün bir isim bulmanız önemlidir. Örnek olarak “Pucca”yı verebiliriz. Eğer özgün bir isim kullanmayı tercih etmezseniz kendi isminizi kullanmanızı öneririz.

Açıklama bölümünde ise yaptığınız işi/markayı anlatan ve iletişim bilgilerinizi veren bir metin bulunmalıdır.

  1. Konseptinizi Belirleyin

Takipçileriniz arkadaşlarınız değilse sizi bir nedenle takip ederler. Özellikle konseptin markaya uygun olması, sosyal medya yönetimi yapan şirketlerin dikkat etmesi gereken noktalardan biridir. Sayfanız, kullanıcılar incelediğinde, iletmek istediğiniz mesajı anlatacak şekilde uygun görsellik ve açıklamayla birlikte hazırlanmalıdır.

Ürünlerinizin tanıtımından iletmek istediğiniz mesaja kadar hazırlığın uygun bir şekilde yapılması gerekmektedir.

  1. Fotoğraflarını En güzel Halleriyle Yayınla

Sosyal Medya Ajanslarının uygun filtreler ve değişiklikler yaptıktan sonra fotoğrafları paylaştığı artık bir gerçektedir. Kullanıcılar da profesyonel bir profile sahip olmak için ilk olarak fotoğraflarını farklı uygulamalar ile daha güzel hale getirmek olmalıdır. Snapseed, Deluxefx ve Photoshop Express kullanılabilecek uygulamaların başında bulunur.

  1. Hashtag (#) Kullanımını Optimize Et

Instagram’ın en etkin yanlarından biri ise şirketlerin/markaların reklam vermeden kullanıcılara hashtagler vasıtasıyla ulaşabilmesidir. Sosyal Medya Ajansı’nın dikkat ettiği noktalardan biri de hashtag kullanımlarını hedeflemek istediği topluluğa uygun hazırlamasıdır. Satmak istediğiniz bir moda ürünüyse #moda ve ya #stil gibi hashtagler ile paylaşım yapılmalıdır.

  1. Diğer Profillerle Etkileşim Kur

Hızlı büyüme hedefleyen kullanıcıların dikkat etmesi gereken en önemli noktalardan biri de farklı profillerle etkileşim kurmanın önemidir. Siz ne kadar çok farklı kullanıcıyla etkileşim kurarsanız o kadar hızla büyüyen bir Instagram hesabına sahip olursunuz.

Sosyal Medya Ajansı’yla Sosyal Medya’da Başarıya Ulaşmak İster misiniz?

Tecrübesi ve uzmanlığıyla sektörde hızla ilerleyen yeni nesil sosyal medya ajansı Jenerasyon Z ile iletişime geçmek için info@jenerasyonz.com ‘a mail atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir