Dijital Pazarlama’da Başarı için Analitik Nasıl Kullanılır?

Dijital Pazarlama’da Başarı için Analitik Nasıl Kullanılır
Sosyal Medya Ajansı çalışmalarında analitik raporlamalarından fazlasıyla yararlanır. Raporlamayla ilgili yazı serimizin ilk bölümünde Google Analitik’ten bahsedeceğiz.

Sosyal Medya Ajansıyla Pazarlama’da Başarıya İlk Adım

Pazarlama’da başarıya ulaşmak için atacağınız ilk adım sayfanıza gelen trafiği analiz etmek ve doğru kullanıcılara ulaşmaktır. Sayfanız hangi kanallardan trafik alıyor? Saat kaçta en çok sayfanız ziyaret ediliyor? En çok hangi ürünleriniz/sayfanıza bakılıyor? Sorularınızın cevapları neyi doğru yaptığınızı anlamanızı sağlar.
Sosyal medya pazarlaması için bu kritik bir önem taşımaktadır. Çünkü örnek olarak aynı bütçeyle sayfanız en çok Facebook’ta verdiğiniz reklamlardan trafik alıyorsa, sosyal medya sitelerinden Facebook’a yönelmelidir. Eğer instagram üzerinden trafik alıyorsa, instagram’a yönelmek gerekir.
Ek olarak sayfanızı ziyaret eden kişiler sizin sosyal medya’da paylaştığınız içeriği inceledikten sonra sayfanızdan ayrılmış mı? Yoksa diğer sayfalara da geçiş yapmış mı? Bu sizin web sayfanızda neyi doğru ya da neyi yanlış yaptığınızı da anlamanızı sağlar.

Dijital Medya’da Başka Neler Yapabilir?

Google Analitik’in dijital medyanızı geliştirmeniz için birçok yardımcı olacak etkinliği de bulunmaktadır. Kanallardan web sitenize giren kişilerin ne kadar süreyle sayfanızda kaldığından daha önce web sitenize girip girmediğine kadar detaylı olarak datalara Google Analitk üzerinden ulaşabilirsiniz.
Ek olarak giren kişilerin ortalama kaç sayfaya baktığına ve ya web sitenize girip beğenmeyip hemen çıktığına kadar inceleyebilirsiniz.
Dijital dünya’da başarı için öngörüler ve datalar çok önemlidir. Gerçekten bilgi güçtür sözünü söyleyen kişi çok doğru bir söz söylemiş diyebiliriz!

Sosyal Medya Ajansı’yla Sosyal Medya’da Başarıya Ulaşmak İster misiniz?

Tecrübesi ve uzmanlığıyla sektörde hızla ilerleyen yeni nesil sosyal medya ajansı Jenerasyon Z ile iletişime geçmek için info@jenerasyonz.com ‘a mail atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir