Sosyal Medya’ya Facebook Dislike’ın Etkisi

Jenerasyon Z - Facebook Dislike

Sosyal medya sitelerinde Sosyal Medya Ajasının zorlandığı en önemli konular sevilmeyen konular olduğu zaman kullanıcıların nasıl tepki vereceğidir. Like tuşu olduğundan pozitif etkileşim kurulabilir. Ancak şimdiye kadar dislike tuşu olmadığından kullanıcılar negatif hislerini sadece yorum olarak dışa vurabiliyorlardı.

Sosyal paylaşım sitelerinden en büyüğü olan Facebook’ta dislike tuşunun çıkması ile ise dijital pazarlama tamamen farklı bir yöne gidecek gibi gözüküyor.

Facebook’un şimdiye kadar sosyal ağlarında dislike tuşunu kullanmamasının en büyük nedeni ise negatifliği sosyal paylaşım sitelerinin dışında tutmaktı. Ancak gerçekler ne yazık ki bu şekilde ortaya çıkmadı ve kullanıcılar negatif hislerini özellikle Jenerasyon Z neslindekiler sert şekilde yorumlar yaparak ortaya koydular. Bu nedenle de Facebook ekibi bu konuda bir adım atma kararı aldı.

Facebook’un iyi niyeti Sosyal Medya için nasıl bir sonuç doğurabilir?

Kullanıcılar negatif hislerini kolaylıkla dışa vurma imkanına sahip olduğunda sosyal medya siteleri kan gölüne dönebilir. Kişiler sevmedikleri kişilerin yayınladıkları içerikleri Dislike ederek yorum yapamayacağı yerlerde tepkilerini gösterebilirler. Birçok insanın arasındaki ilişkiyi de direk olarak etkileyebilecek sonuçlar doğurabilir.

Markalar için Sonuçları nasıl olur?

Sosyal Medya Ajansları içinse bu yönetimindeki markalar için sıkıntılı günler geçireceği anlamına gelmektedir. Markalar çok daha kolay bir şekilde saldırı altında olabilecektir. Facebook kan kaybederken markaların da daha hızlı bir şekilde Facebook’tan ayrılmasına neden olabilir. Pozitif açıdan ise sert yorumlar yerine sadece Dislike edilmiş içerikler görmek kullanıcılar açısından daha olumlu olabilir.

Sosyal medya yönetimi için zorlu bir aşama olsa da Sosyal Medya Ajansı olarak JenerasyonZ’nin bunun altından kalkabileceğini düşünüyoruz.

Sosyal Medya Ajansına mı İhtiyacınız var?

Tecrübesi ve uzmanlığıyla sektörde hızla ilerleyen yeni nesil sosyal medya ajansı Jenerasyon Z ile iletişime geçmek için info@jenerasyonz.com ‘a mail atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir