Sosyal Medya’da Etkileyici Kişilerin Pazarlama Gücü

Jenerasyon Z - Sosyal Medya Ajansı

Sosyal medya siteleri için markalar gün geçtikçe içerik pazarlama bütçelerini arttırmaktadırlar. Sosyal Medya Ajansı ile çalışarak etkileyici kişileri kullanarak kampanyalar oluşturmaktadırlar.

Gelecekte de bu trend artacağa benziyor. Özellikle yeni yazılımlarla internet üzerinden reklamların mobil cihazlarda engellenmeye başlamasıyla markalar Sosyal Medya Uzmanlığına sahip kişilerle içerik pazarlamaya ağırlık verecek gibi gözüküyor. Native adler üzerinden de markalar Jenerasyon Z ‘nesline daha hızlı ulaşacak gibi gözüküyor.

Kulaktan Kulağa Pazarlamanın Sosyal Medya Reklamına Etkisi

Okulların da açılmasıyla anneler alışveriş merkezlerinden çocukları için yeni kıyafet, kitap ve okulla ilgili malzeme alımına yöneldi. JenerasyonZ neslinin annelerine baktığımız zaman en iyi kitabın ya da en iyi malzemenin nasıl seçileceğini içeriğine bakarak karar verdiği düşünülmüştü. Ancak yapılan son araştırmalara göre annelerin %80’i kulaktan kulağa pazarlama, forumlardaki yorumlar ve sosyal ağlar üzerinden okudukları yazılara göre alımlarını yaptılar. Ek olarak sosyal medya sitelerinde etkili olan ve çok takipçiye sahip olan kişilerin yorumları doğrultusunda kararlarını verdiler. Bu sosyal medya yönetimine sahip markalar için çok önemli bir noktayı göstermektedir. Dijital pazarlama için aslında ne kadar büyük bir kitlenin takip ettikleri kişilerin yorumlarına önem verdiklerini ve alımlarını onların yönlendirmesi doğru yaptığını göstermektedir.

Sosyal Medya Ajansına mı İhtiyacınız var?

Tecrübesi ve uzmanlığıyla sektörde hızla ilerleyen yeni nesil sosyal medya ajansı Jenerasyon Z ile iletişime geçmek için info@jenerasyonz.com ‘a mail atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir