Sosyal Medya’da Görünürlük mü Bağlılık mı?

Jenerasyon Z

Sosyal Medya Ajansı’nın yıllardır en büyük sorusu markalar için görünürlüğün mü yoksa bağlılığın mı daha önemli olduğuydu. Geçen yıllarda sosyal medya sitelerinde görünürlük ve ulaşım daha ön planda düşünülürdü. Sosyal medya uzmanı pazarlamacılar organik ve ücretli medya ile içeriği ulaştırabildikleri kadar fazla kişiye ulaştırdılar. O zamanlarda sosyal ağlarda yüksek sayıda ulaşıma ulaşan içerikler başarılı sayılıyordu.

Yapılan son araştırmalara göre dijital pazarlamada görüntülenmelerdeki yüksek artışlar satış artışına neden olmayabiliyor. Markalar topluluğuyla iletişim halinde olduğundayse satış artışları daha etkileyici seviyelere çıkıyor.

Sosyal Medya Pazarlamasında Bağlılığa Odaklan

Peki sosyal paylaşım sitelerinde toplulukla marka nasıl bağ kurar? Bağlılığı ve takipçilere özel içerikler hazırlama Sosyal Medya Ajanslarının görevidir.

Bağlılığa ulaşmanın en iyi yolu ise sosyal medya uzmanlığı ile destekleyici içerik hazırlamaktır. Bu şekilde toplulukla bağlılık sağlayan iletişim kurulabilir.

Örnek olarak, Twitter’da resimli içerik paylaşmak Retweet’leri %35 arttırır ve Facebook’ta fotoğrafların paylaşım oranı %87’dir. Özellikle fotoğraflar sosyal medya yönetiminde bağlılığa en çok yardımcı olan destekleyici içeriktir. Call-to-Action metinler de her zaman topluluğu hareketlendirir. Özellikle JenerasyonZ nesli için idealdir.

Yaratıcı içerikle paralel bir sosyal medya yönetimi stratejisi belirlemek gittikçe önem kazanmaktadır. Sosyal Medya Ajansıyla yapılan kampanyalar da bu şekilde başarıya ulaşacaktır.

Sosyal Medya Ajansına mı İhtiyacınız var?

Tecrübesi ve uzmanlığıyla sektörde hızla ilerleyen yeni nesil sosyal medya ajansı Jenerasyon Z ile iletişime geçmek için info@jenerasyonz.com ‘a mail atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir