Sosyal Medya Ajansı Müşterilerle Nasıl İletişime Geçmeli?

Sosyal Medya Ajansı - Jenerasyon Z

Sosyal medya siteleri müşterilerle markalar arasında bağ kurulabilmesi için en uygun platformlar haline geldi. Müşteriler özellikle JenerasyonZ nesli sosyal ağları hızlı bir şekilde kabullenip markalarla bağlandılar. Özellikle sosyal medya uzmanlığı olmayan markaların öğrenme süreci ise daha uzun sürdü. Dijital pazarlamada markalar müşterilerle konuşurken doğal ve zorlama gibi görünmeden konuşmayı öğrenmeliler. Sosyal medya yönetimi için markalar ürünlerinden önce kendilerini satmaları gerekiyor.

Sosyal Medya Yönetiminde Başarı = Ölçümler + Sağduyu

Sosyal medyada başarıyı ölçmen için birçok data ve ölçümlemeler mevcut. Sosyal Medya Ajansı için bu datalar çok önemli olsa da iyi bir dinleyici olmakta bir o kadar önem taşıyor. Markalar müşterilerle iletişimi iyi tutarken sosyal paylaşım sitelerinde bir sonraki adıma kendilerini hazırlamaları gerekiyor. Sağduyu kullanarak datalardan hangi postların daha çok etkileşim aldığını takip etmek sosyal medya yönetiminde başarıya giden yollardan biri. Bu şekilde yeni nesil olan Jenerasyon Z ile markalar daha hızlı bir bağ kurabilirler.

Sosyal Medya Bağlılığından Satışlara

Müşterilerle pozitif iletişim kurmak sosyal ağlarda bağları iyi kurmaya yardımcı olacak en iyi adımlardan. Facebookta yapılan araştırmalara göre kişiler arkadaşları tarafından tavsiye edilen markaları takip etmeye daha yatkınlar. Yapılan bir araştırmaya göre Facebook’ta Sosyal Medya Ajansı vasıtasıyla kampanyalar ve aktivasyonlar düzenleye starbucks takipçileri, Starbucks sayfasını görmeyen kişilere göre %80 daha fazla harcama yapıyorlar. Bu araştırmaya göre sosyal medyadaki pozitif iletişim markayı kişiye sevdiyrmeye ve sonucunda da alıma yönlendiren en başarılı araçlardan biri. Başarı için ilk önce tabii ki müşteri ile bağ kurulmak ve müşterinin size güvenmesi gerekiyor. Bu nedenle çok çalışmak gerekiyor!

Sosyal Medya Ajansına mı İhtiyacınız var?

Tecrübesi ve uzmanlığıyla sektörde hızla ilerleyen yeni nesil sosyal medya ajansı Jenerasyon Z ile iletişime geçmek için info@jenerasyonz.com ‘a mail atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir