Sosyal Ağlardan Hangilerinde Olmanız Gerekir?

Jenerasyon Z

Sosyal medya siteleri içecek markaları kadar çok çeşitli ve seçimi zor bir alan. Hepsi tabii ki sosyal ağlardan oluşuyor ancak Google+ ile Twitter arasındaki farkı neye göre belirliyoruz? Sosyal paylaşım sitelerinin hepsinin içeriği olarak kendine özel; kendine has tarzı ve topluluğu var. Peki sizin dijital pazarlamnız için hangisi en ideali?

Sosyal Medya Ajanslarının verdiği en önemli tavsiyeler

Sizin dijital pazarlama stratejinize ve hedeflerinize en uygun olan Sosyal Medya Sitelerini seçmeniz gerekmektedir.

Başka bir değişle hepsinde olmamanız gerekir. Sosyal Medya Ajanslarının belirttiği gibi sizin ve topluluğunuz için en önemli yerlerde olmanız gerekmektedir.

Sosyal ağlarda başarı için ilk olarak hangilerinde olacağını sosyal medya uzmanlığına sahip kişilerle konuşarak karar vermek sosyal medya için en önemli adımlardandır.

Peki sizin için en ideal sosyal medya siteleri hangisi? Altta sosyal medya yönetminiz için en uygun kanalı seçmeniz yardımcı olabilecek birkaç madde sıraladık.

Zaman

Sosyal medya yönetimi için ne kadar vakit ayırabilirsiniz? Her sosyal medya sitesi için günlük en az 1 saat ayırmanız gerekir. Sosyal Medya Ajansı ile çalışıyorsanız zamanı maddelerden çıkarabilirsiniz.

Kaynak

Ekibinizin ve sizin sosyal medya yönetimiyle ilgili yeterlilikleri ne kadar? Instagram ve Pinterest gibi sosyal ağlar görsel ve fotoğraf kaynağına sahip olmanızı gerektirir. Google+ ise içeriğe önem verir. Sizin içerik oluşturabilecek sosyal medya uzmanı bir ekibe sahip misiniz?

Bilgi

Sosyal medya yönetimiyle ilgili tecrübeniz ve bilginiz ne kadar? Kanalların her birinin dinamiklerini biliyor musunuz? Öğrenme hızınız şirketiniz için  yeterli olacak mı?

Kitleniz

Potansiyel müşterileriniz ağırlıklı olarak hangi sosyal medya sitelerinde bulunuyor? Özellikle JenerasyonZ’yi hedefleyecekseniz bu sorunun cevabını çok dikkatli seçmeniz gerekir.

Yukarıdaki sorulara cevaplarınızı bulduktan sonra bulunmak istediğiniz sosyal ağları belirleyebilirsiniz.

Sosyal Medya Ajansına mı İhtiyacınız var?

Tecrübesi ve uzmanlığıyla sektörde hızla ilerleyen yeni nesil sosyal medya ajansı Jenerasyon Z ile iletişime geçmek için info@jenerasyonz.com ‘a mail atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir