Instagram’da Reklam Artık Türkiye’de

Sosyal Medya Ajansı - Jenerasyon Z

Sosyal Medya Ajansı için son zamanlarda en büyük haberlerden biri JenerasyonZ’nin en hızlı büyüyenlerinden Instagram’a sonunda Türkiye için de reklamların gelmesi oldu. Sosyal Medya Ajanslarının endişeyle karşıladığı bu haber Instagram gibi organik içerikle büyüyen bir platformun reklamlarla dolması hem markalar hem de kullanıcılar için rahatsız edici olabilir. Instagram havasını bozmadan potansiyel müşterilerine ulaşmayı hedefliyor. Bu noktada sosyal medya uzmanlığına sahip kişilerin anlaması gerekenler Instagram reklamlarından ne bekledikleri, nasıl kitleleri hedefleyecekleri ve markaları için ne anlama geleceğini anlamaları olmalı.

Kullanıcılar Instagram Reklamlarından Ne Beklemeli

Sosyal ağlardan olan Instagram yavaş yavaş kullanıcıları reklamlara alıştırmaya başladı. İlk taktikleri kullanıcılara örmek bir reklam göndermek oldu. Bu örnek reklam gelecekte çıkacak reklamların örneği şeklinde haber akışında yerini almıştı. Dijital pazarlama kullanan markalar için organik içerikten farklı olarak “Sponsorlu” yazısı ve alttaki “…” daha fazla tuşları oldu.

Sosyal Medya Yönetiminde Instagram Reklam Hedeflemesi

Instagram’ın en büyük avantajı Facebook’tan aldıkları bilgilerle hedeflemeyi en uygun hale getirmiş olmaları. Kişinin Facebook hesabı yoksa Instagram kişinin içeriklerle nasıl etkileştiğine göre hedefleme yapıyor.

Sosyal Medya Ajansı doğru hedefleme ve organik içerikle orantılı reklamla markalar için sosyal medya yönetiminde başarı sağlayabilir.

Instagram reklamlar markaların başarısı için de büyük bir fırsat sağlıyor. Şu aşamada sadece birkaç tane markanın reklam vermesine izin verse de yakın gelecekte dijital pazarlama için en önemli kanallardan biri olacak gibi gözüküyor. Sosyal Medya Uzmanlığı da bu noktada devreye girecek gibi.

Sosyal Medya Ajansına mı İhtiyacınız var?

Tecrübesi ve uzmanlığıyla sektörde hızla ilerleyen yeni nesil sosyal medya ajansı Jenerasyon Z ile iletişime geçmek için info@jenerasyonz.com ‘a mail atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir