Şirketinizin Başarısı için Sosyal Medya Neden Önemli

Jenerasyon Z

Birçok şirketin ve özellikle yeni girişimlerin yaptığı en büyük hata sosyal medya sitelerinde pazarlama faaliyetlerine odaklanmamasıdır. İşlerin yeterince hızlı ilerlemediğini anlayana kadar geçen zaman sonunda dijital pazarlamaya yatırım yapmaları gerektiğini anlarlar. Şirketinizin başarısı için sosyal ağların neden önemli olduğunu anlatan 5 nedeni şu şekilde hazırladık.

Müşterilerle Sosyal Medya Üzerinden Sorunları için Hızlı İletişim

Rakiplerinizin önüne mi geçmek istiyorsunuz? Yapılan araştırmaya göre müşteriler sosyal paylaşım sitelerindeki şikayetlerine en geç 3-4 saat içinde cevap bekliyorlar. Sosyal Medya Ajansı sayesinde 3-4 saatten daha kısa bir süre içinde müşterilerinizin şikayet/sorularına sosyal medya yönetimi ile cevap verebilirsiniz.

Sosyal Medya Markalara Uluslararası Bilinirlik Sağlıyor

Dünyanın her yerinden sosyal medya siteleri üzerinden size müşteriler ulaşabiliyor. Türkiye’nin dışından da hizmet verdiğiniz taktirde müşteriler sizden ürün talebi yapabiliyorlar. Ek olarak sosyal medya’dan müşterilerin size ulaşıp siparişleriyle ilgili sorularını sorabilmesi ve bunun sonucunda da satış yapabilmeniz uluslararası pazarda çok daha imkan dahilinde bulunuyor. Sosyal Medya Ajansı ile de istediğiniz pazarları hedefleyebiliyorsunuz.

Markalar Sosyal Medya Üzerinden İş Birliği Fırsatlarını Değerlendiriyor

Annelerin çocukları için almasını istediğiniz bir ürününüz var. Sosyal Medya Ajansı vasıtasıyla iletişime geçtiğiniz markalar ya da bloggerlar ile iş ortaklıklarına giderek ürününüzün çok daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Sosyal medya yönetimi ile dijital dünyada iş ortaklıkları ile tüketicilerinizin gözünde daha güçlü ve güvenilir bir marka haline gelebilirsiniz.

Markalar Sosyal Medya Paylaşım Siteleri Üzerinden Trendleri Yakalıyor

Hubspot’un 2013’te yaptığı araştırmaya göre Sosyal Medya Ajanslarının %52’si Facebook üzerinden trendle ilgili ipucu yakalamış. Sosyal ağlarda konuşulan konuları takip ederek ileri ki zamanlarda oluşacak olumlu ya da olumsuz trendleri kendi iş alanınız için sosyal medya ajansınız ile takip edebilirsiniz. Bu şekilde de rakiplerinizin her zaman bir adım önünde olursunuz. Birde geleceğin neslinin JenerasyonZ olduğunu düşünelim. İşte bu sosyal medyanın gerçek gücüdür.

Sosyal Medya Reklamı ile Markalar Konuda Uzmanlıklarını gösterebilirler

Sosyal medya paylaşım sitelerinde yapılan içerik paylaşımı ile markalar konuda uzmanlığını müşterilere kanıtlayabilirler. Uzmanlık sayesinde de markanızı daha güvenilir bir noktaya getirebilirsiniz.

Sosyal Medya Ajansına mı İhtiyacınız var?

Tecrübesi ve uzmanlığıyla sektörde hızla ilerleyen yeni nesil sosyal medya ajansı Jenerasyon Z ile iletişime geçmek için info@jenerasyonz.com ‘a mail atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir