Sosyal Medya’nın En Popüleri Facebook mu?

Sosyal Medya’nın En Popüleri Hala Facebook mu?

Facebook açıldığı günden beri sosyal medya sitelerinde en büyük pazara sahip platform. Sosyal medya ajansının da markalar için en çok reklam verdiği alanlardan biri. Yapılan araştırmaya göre dünyada sosyal ağları kullanan kişilerin %71’i 2014’te Facebook kullanırken, %28’i Pinterest, %26’sı Instagram ve %23’ü Twitter kullanmakta. 2015’e girdiğimizde sosyal paylaşım sitelerinde Instagram bu dengeyi bozuyor gibi gözükse de dijital pazarlamanın en ağır toplarından biri olan Facebook hala yerinde duruyor.

Sosyal Medya’da Başarı

Şimdi dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Facebook’un kayıtlı kullanıcı sayısı artmasa da özellikle Jenerasyon Z ‘deki genç nesil arasında bağlılık 2013’ten 2014’e geçerken %63’ten %70’e çıkmış. Sosyal medya ajansı için bağlılık reklam yatırımları için en önemli noktalardan biridir. Sosyal paylaşım sitelerine kitleler ne kadar bağlı olurlarsa o kadar da markalara bağlılık gösterirler.

İlginç bir detay olarak da ilk defa 65+ yaşındaki internet kullanıcılarının %56’sı sosyal ağlardan Facebook’u kullanmaya başlamış.

Sosyal Medya Yönetimi için şu aşamada Facebook Sosyalleşme olarak anılsa da sosyal medya sitesi yeni çıkardığı “Facebook At Work” uygulaması ile sadece sosyal medya haberlerini takip etmeyi amaçlamak yerine kişilerin ve şirketlerin network yapması için de bir platform oluşturmuş. Pilot olarak test edilen bu yeni uygulama yakın zamanda sosyal medya uzmanlığına sahip kişilerin odak noktası olma potansiyeli gösteriyor.

Şirketler ya da sosyal medya ajansı farklı kullanıcı adları ile bu uygulamaya bağlanarak müşterilerle iletişime geçebilecekler. Şu aşamada test aşamasında olsa da Facebook bu uygulamaya özel bir şeyler koyarsa başarılı olabilir.

Sosyal Medya Ajansına mı İhtiyacınız var?

Tecrübesi ve uzmanlığıyla sektörde hızla ilerleyen yeni nesil sosyal medya ajansı Jenerasyon Z ile iletişime geçmek için info@jenerasyonz.com ‘a mail atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir