Sosyal Medya Neden Geleneksel Kadar Önemli

Sosyal Medya Neden Geleneksel Medya Kadar Önemli

Yapılan son araştırmalara göre sosyal medya sitelerinden özellikle Facebook’ta verilen reklamlar geleneksel medya’dakiler kadar başarı elde etmektedir. Bu nedenle sosyal ağların önemi geleneksel medya (TV, Gazete, vb.) ile aynı ölçüye gelmiştir.

Sosyal Medya Pazarlaması ile Medya’yı Ayırmamak Lazım

Sosyal Medya Ajansı çalışmalarıyla birlikte markalar geleneksel medyada verdikleri reklamlar kadar büyük başarılar elde etmeye başlamıştır. Medyaya harcanan bütçelerin çok altındaki bütçelerle büyük kiltelelere ulaşılmaktadır. Özellikle Jenerasyon Z segmentinin maddi güce sahip olmaya başlaması ile sosyal paylaşım siteleri markaların en önemli reklam kaynakları arasına girmiştir. Bu nedenlerden dolayı sosyal medya ajansının yaptığı dijital pazarlama ile geleneksel kanallardaki pazarlamayı artık çağımızda ayırmamak gerekir.

Medya Başarısı Topluluğun Beğeneceği İçeriği Oluşturarak Artar

Facebook, Twitter ve ya Instagram gibi sosyal paylaşım siteleri üzerinden reklam vererek kitlelere ulaşmak sosyal medya ajansının başarısı değildir. Topluluğa uygun içerik hazırlanması ve onlarla sosyal ağlardaki platformlar vasıtasıyla iletişim kurmak başarı sayılmalıdır. Sosyal medya uzmanı kişilerin organik trafik sağlamak için yaptığı çalışmalar sonucu da organik trafiğe ulaşılabilir.

Markalar sosyal medya sitelerinde reklama ağırlık verir. Peki bu verimli bir hareket midir? Kesinlikle hayır. Sosyal ağlarda reklamlar sistemde açık arttırma usulü ile işler. 1.000 kişiye ulaşmak için yanlış içerikle 40 TL harcıyorsanız, doğru içerik ile 25 TL ile 1.000 kişiye ulaşabilirsiniz. 2.000 TL’lik bir bütçede 750 TL’lik bu boşa harcamadır. Büyük bir kayıptır. Bu süreç geleneksel medyadaki pazarlıkla benzerlik sağlar. Pazarlık başarısız yapıldığı gibi sosyal medya sitelerine doğru içerik sağlanmazsa da para kaybı olur. Ek olarak doğru kanalda doğru reklam vermek gerekir. Sosyal ağların anlatımını bir önceki “Sosyal Medya Nedir” yazımızda anlatmıştık. Sosyal medya ajansının görevi bu noktada en doğru içeriği oluşturmaktır.

Sosyal Medya Ajansına mı İhtiyacınız var?

Tecrübesi ve uzmanlığıyla sektörde hızla ilerleyen yeni nesil sosyal medya ajansı Jenerasyon Z ile iletişime geçmek için info@jenerasyonz.com ‘a mail atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir