Sosyal Medya için 4 Yeni Facebook Reklamı

Geçen haftalarda Facebook Sosyal Medya Ajansını ve Markaları derinden etkileyen yeni bir duyuru yaparak sosyal ağlara yeni bir soluk getirecek reklamlarına yenilik getirdiğini açıkladı.

Sosyal medya sitelerinden en büyüğü olan Facebook’ta yaşanan bu gelişme özellikle markaları ve Sosyal Medya Ajanslarını ilgilendirmektedir. Altta sizin için bu gelişmeleri inceledik.

Sosyal Medya Reklamı’nda Facebook

  1. Videolara Carousel Seçeneğinin Eklenmesi

Bu seçenekle birlikte Facebook Carousel reklamlarına video ekleme opsiyonu ekledi. Jenerasyon Z ‘nin özellikle videolardan etkilendiğini bildiğimizden bu dijital pazarlama için önemli bir adım olarak gözüküyor.

Bu şekilde özellikle sosyal medya yönetimine önem veren markalar için hikaye anlatma şansı oluşuyor. Özellikle JenerasyonZ’nin etkileneceği bu özellikle örnek olarak bir yemek sitesi yemek tarifi eklediği bir video ekleyerek o videoya tarifin içeriğini fotoğraf olarak carousel şeklinde ekleyebilir. Bu şekilde de içerikleri dijital pazarlama için kullanabilir.

  1. Marka Bilinirliği Optimizasyonu

Bu aslında Facebookta bulunan reklamların optimizasyonunu sağlayan bir özellik. Sosyal paylaşım sitelerinde özellikle sadece ulaşımın önemli olmadığını daha önceki yazılarımızda bahsetmiştik. Artık sosyal medya ajansı ulaşımın yanında dijital pazarlama için kişilerin ilgisini de satın almaya başlayabiliyorlar.

Özellikle dijital pazarlamasını ürün satışı için kullanan markalar için biraz daha pahalı bir opsiyon olsa da işe yarayacak gibi gözüken bir geliştirmedir.

  1. Mobil Oylama

Özellikle araştırma yapmak isteyen markalar için çok etkili bir reklam alanı olarak çıkan bir özellik. Sosyal medya ajansı için de reklamlarını ölçmek için kullanılabilecek başarılı bir araç gibi gözüküyor.

Özellikle pazarlamacıların reklamlarının başarısını ölçmek ya da tüketicilerinden bilgi almak için kullanabileceği bir özellik olarak öne çıkıyor.

  1. Televizyon Rating Puanı Satın Alması

Artık dijital pazarlama ile televizyonda yapılan pazarlamayı Facebook’ta birleştirebiliyoruz. TRP ile birlikte TVR satın aldığınız zaman ulaşımı ve bununla birlikte kazançları görebiliyoruz. Sosyal medya ajansları ve markalar için çok başarılı bir uygulama olarak öne çıkıyor.

Sosyal Medya Ajansına mı İhtiyacınız var?

Tecrübesi ve uzmanlığıyla sektörde hızla ilerleyen yeni nesil sosyal medya ajansı Jenerasyon Z ile iletişime geçmek için info@jenerasyonz.com ‘a mail atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir