Sosyal Medya Nedir? Nerede Kullanılır?

Internet üzerinden toplulukların iletişime geçmesini, içerik paylaşmasını ve ortaklıklar kurmasını sosyal ağlara denir. Websayfaları ve uygulamalar, forumlar, bloglar, sosyal medya siteleri ve wikiler farklı sosyal medya kanallarıdır.

Sosyal Medya Ajanslarının Kullandığı Sosyal Medya Siteleri:

Facebook

günümüzde ücretsiz kullanılan sosyal paylaşım siteleri arasında en ön plana çıkan platformdur. Platform üzerinden profil oluşturup, fotoğraf ya da video paylaşılabilir ve ya arkadaşlarla, aileyle ve çevrenizdeki kişilerle mesajlaşarak iletişime geçilebilir. 1,5 milyara yakın insanın kullandığı bu platform sosyal medya ajansının da ağırlıklı olarak kullandığı kanallardandır.

Instagram

son yıllarda en hızlı büyüyen sosyal ağların başında gelir. Sosyal medya yönetimi için de çok önemli bir kanaldır. En büyük nedeni ise takipçilerin rahatlıkla haber akışını fotoğraflarla takip edebilmesinden gelir.

Twitter

kayıtlı kullanıcılara kısa metinler ve fotoğraf paylaşmalarını sağlayan ücretsiz sosyal medya haberlerinin takip edilebileceği bir platformdur. Birden çok platform ve cihazdan tweetler takip edilebildiği için sosyal medya ajansı için önemli bir alandır.

LinkedIn

sosyal medya siteleri arasında iş hayatına odaklanmış olan bir kanaldır. Platformun amacı kayıtlı kullanıcıların network yapması ve iş ağını geliştirmesi üzerine kuruldur. İş arayanlara da kişilerin şirketlerin açık pozisyonlarına başvuru yapabilmeleri için iyi bir alan sunar.

Pinterest

sosyal paylaşım siteleri arasında farklı platformlarda bulunan görselleri işaretlediğiniz ve takipçilerinize sunduğunuz bir sitedir. Ürünlerinizin tanıtımı için güzel bir alan sunar.

Google+

hızlı bir şekilde büyümesi hedeflenen bu sosyal medya platformu beklenen düzeye ulaşamamıştır. Bu nedenle sosyal medya ajansı bu kanalı ağırlıklı kullanmaz.

Forumlar

ürün tanıtımları için forum kullanan kişilere ulaşım sağlayan alanlardır.

Sosyal Medya Ajansına mı İhtiyacınız var?

Tecrübesi ve uzmanlığıyla sektörde hızla ilerleyen yeni nesil sosyal medya ajansı Jenerasyon Z ile iletişime geçmek için info@jenerasyonz.com ‘a mail atabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir